Nieuws en actualiteiten

Nieuws en actualiteiten

Een gezonde zandcementdekvloer

Zandcementvloer die aan arbo eisen voldoet

Per 1 januari 2015 mogen zandcementdekvloeren in principe alleen nog met behulp van een mechanische rei of vloerenrobot worden gemaakt. Deze mechanische hulpmiddelen zorgen ervoor dat de lichamelijk zware belasting voor zandcementdekvloerenleggers wordt verlicht.

Zonder mechanische rei of vloerenrobot moet de vloerenlegger namelijk op handen en knieën met een spaan en rei - een lange rechte lat - de vloer vlak trekken. Daarna kan een vlindermachine de vloer pas echt glad en egaal maken. 

Deze arbeidsomstandigheden konden worden verbeterd! Door de ontwikkeling van de mechanische rei en de vloerenrobot is het nu mogelijk om de zandcementdekvloer met mechanische hulp te vervaardigen. Door de Inspectie SZW is bepaald dat deze vloeren niet meer zonder zo’n machine mogen worden gemaakt, tenzij het een klein oppervlak betreft (bijvoorbeeld een badkamer, toilet of zolder) waar de machine niet werkbaar gebruikt kan worden.

Als opdrachtgever is het prettig om op de hoogte te zijn van actuele regelgeving. In een compacte folder staat omschreven aan welke regels moet worden voldaan. Uw vloerenbedrijf kan u uiteraard ook over de verplichtingen informeren. Download de brochure

terug naar nieuws overzicht